Over reuma bij de Sint Maartenskliniek

Over reuma bij de Sint Maartenskliniek

Bij de Sint Maartenskliniek draait alles om de menselijke beweging. Als gespecialiseerd ziekenhuis zijn we in Nederland en Europa al ruim 80 jaar toonaangevend in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. We richten ons naast de behandeling van reumatische ziekten ook op de behandeling van orthopedische aandoeningen en revalidatie na ziekte of een ongeval. De Sint Maartenskliniek staat vooral bekend om de aanpak van complexe aandoeningen.

Kennis en ervaring

Onze kennis en ervaring is erg groot en gespecialiseerd, doordat onze artsen, verpleegkundigen en therapeuten altijd patiënten met hetzelfde type reumatische ziekten behandelen. Ons reumacentrum is het grootste van Nederland.

Keurmerken

Onze afdelingen Reumatologie in Nijmegen (Sint Maartenskliniek Nijmegen en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis), Boxmeer, Woerden, Geldrop en Alphen aan den Rijn bieden hoogwaardige zorg. Daarnaast werken we intensief samen met het Radboudumc. Onze behandelingen zijn gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten. U bent dan verzekerd van de beste behandeling. Als u een reumatische aandoening heeft, heeft u niet alleen te maken met uw ziekte; reuma heeft ook (veel) invloed op uw dagelijks leven. Naast medische zorg hebben wij ook aandacht voor het omgaan met de gevolgen van reuma in uw dagelijks leven, uw woonsituatie en uw werk. Zodat u weet wat u wel en niet kunt of moet doen, en u tevens gevoel van controle behoudt over uw ziekte. 

De afdelingen Reumatologie van de Sint Maartenskliniek en het Radboudumc hebben samen het predicaat ‘Centre of Excellence in Rheumatology’ ontvangen. Deze bijzondere onderscheiding wordt toegekend door de EULAR (European League Against Rheumatism). Het predicaat wordt voor de duur van vijf jaar, tot 2023, verleend op grond van het aantal en de kwaliteit van de wetenschappelijke publicaties in de vijf voorafgaande jaren. In Europa hebben slechts 22 afdelingen Reumatologie dit predicaat ontvangen.

Onderzoek

We zoeken voortdurend naar nieuwe en betere manieren van werken. Daarom voeren we structureel wetenschappelijk onderzoek uit om te kijken hoe goed bestaande behandelingen werken. Daarnaast ontwikkelen we zelf nieuwe behandelmethoden.